Slik følger vi opp situasjonen med koronaviruset

Skolen er nå i drift og følger retningslinjene fra regjeringen.

Det betyr at elever og ansatte må holde seg hjemme om de er syke, og følge rådene om avstand og hygiene.

Utenfor klasserommet må alle holde minst en meters avstand.

Skolen planlegger også hvordan oppstarten til høsten (aug 2020) vil bli.

Dersom du har spørsmål eller informasjon kan disse rettes til skolen ved avdelingsleder, se kontaktinformasjon nederst på siden.

Skolen følger retningslinjene i veilederen som regjeringen og udir har laget for drift av skoler under koronautbruddet 2020. Det skal derfor være trygt for elever å komme på skolen. Vi ønsker likevel at dere oppsøker informasjonen til elever og foreldre, som finnes på flere språk.

UDIR - informasjon til foreldre

Dersom du får påvist korona av lege, ønsker vi at du informerer skolen via kontaktlærer eller avdelingsleder. Grunnen til dette er at skolen da må sette i verk tiltak for å hindre ytterlige tiltak. Vi har taushetsplikt i forhold til hvem det gjelder.

Reglene om fraværsgrensen er også endret ved at du nå kan bruke egenmelding. Det har også kommet retningslinjer som gjelder denne perioden der undervisningen foregår på nett.

Informasjon om egenmelding

Fraværsføring i "koronasituasjonen" (PDF, 111 kB)

Skolehelsetjenesten om koronavirus-utbuddet

Vi følger utviklingen rundt koronaviruset nøye og anbefaler et ekstra fokus på gode hygienevaner for å forebygge smitte i tiden fremover.

Det er nasjonale helsemyndigheters anbefalinger som hele tiden er førende for de tiltakene vi vurderer ved de videregående skolene i fylket.

Vi oppfordrer elever, medarbeidere og andre som er i kontakt med oss om å være ekstra nøye med hygienetiltak i skolehverdagen og ellers framover.

De viktigste hygienetiltakene for å forebygge smitte er:

• Vask hendene ofte og grundig – særlig når du har vært ute blant folk
  • Bruk papirlommetørkle foran nese og munn når du hoster eller nyser. Kast så papirlommetørkleet. Vask hendene.
  • Bruk albuekroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
  • Hånddesinfeksjon, altså å sprite hendene, er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig.
  • Unngå håndhilsing og klemming.

Folkehelseinstituttet gir følgende råd til de som har vært i land eller områder som har fått påvist koronasmitte:

Vi oppfordrer alle om å holde seg oppdatert og følge nasjonale råd og føringer knyttet til situasjonen. Disse finner dere her:

Folkehelseinstituttets anbefalinger

UDs reiseråd