Slik følger vi opp situasjonen med koronaviruset

Skolen skal være et trygt sted å være, derfor følger vi retningslinjene fra regjeringen.

Det betyr at elever og ansatte må holde seg hjemme om de er syke, og følge rådene om avstand og hygiene.

Utenfor klasserommet må alle holde minst en meters avstand. Ved rødt nivå gjelder dette overalt, også fellesområder, kantine, korridorer.

Dersom du har spørsmål eller informasjon kan disse rettes til skolen ved avdelingsleder.

Skolen følger retningslinjene i veilederen som regjeringen og udir har laget for drift av skoler under koronautbruddet 2020. Det skal derfor være trygt for elever å komme på skolen. Vi ønsker likevel at dere oppsøker informasjonen til elever og foreldre, som finnes på flere språk.

UDIR - informasjon til foreldre

Dersom du får påvist korona ønsker vi at du informerer skolen via kontaktlærer eller avdelingsleder. Grunnen til dette er at skolen da må sette i verk tiltak for å hindre ytterlige tiltak. Vi har taushetsplikt i forhold til hvem det gjelder.

Reglene om fraværsgrensen er også endret ved at du nå kan bruke egenmelding. Det har også kommet retningslinjer som gjelder denne perioden der undervisningen foregår på nett.

Informasjon om egenmelding

De viktigste hygienetiltakene for å forebygge smitte er:

• Ikke kom på skolen hvis du er syk.
  • Hold en meters avstand, gjelder utenfor klasserommet.
  • Ved rødt nivå må du til enhver tid holde en meters avstand.
  • Vask hendene ofte og grundig – særlig når du har vært ute blant folk
  • Bruk papirlommetørkle foran nese og munn når du hoster eller nyser. Kast så papirlommetørkleet. Vask hendene.
  • Bruk albuekroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
  • Hånddesinfeksjon, altså å sprite hendene, er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig.
  • Unngå håndhilsing og klemming.

Hos oss på Bergeland videregående skole har vi innført følgende i tillegg :

• Bruk nærmeste inngang når du kommer til skolen, og når du går igjen
  • Unngå å vandre unødig rundt på bygget, hold deg til din avdeling
  • I kantinen er det laget et kø-system for å unngå at mange møtes i døren; bruk inngangen bak
  • Bruk antibac før og etter handling i kantinen
  • Du kan spise maten i klasserommet ditt
  • I hvert rom er det såpevann og papir slik at du kan tørke av pulten før du går
  • Ressurssenteret/biblioteket i underetasjen skal bare når det som er absolutt nødvendig
  • Skal du til rådgiver, helsesykepleier, SNO-lærer eller miljøterapeut så må du bestille tid på SMS eller epost

For ansatte :

• Begrens besøk utenfra. Prøv å ordne digitale møter i stedet.
  • Ved fysiske møter skal det være i et rom som er stort nok til å holde mer enn en meters avstand.
  • Tørk av bord og luft godt etterpå
  • I resepsjonen er det protokoll for besøkende, dette vil hjelpe oss ved eventuell smittesporing

Folkehelseinstituttet gir  råd til de som har vært i land eller områder som har fått påvist koronasmitte.

Vi oppfordrer alle om å holde seg oppdatert og følge nasjonale råd og føringer knyttet til situasjonen. Disse finner dere her:

Folkehelseinstituttets anbefalinger

UDs reiseråd

Utvidede anbefalinger om karantene

Kolumbus om smittevern

Kolumbus-plakat om å ta buss (PDF, 63 kB)