Skolebyggene er stengt for ordinær undervisning

Slik følger vi opp situasjonen med koronaviruset

Klikk for stort bilde

Alle videregående skoler er nå stengt for undervisning. Skolebyggene er stengt for dem som ikke absolutt må være på jobb.

Skolen har etablert nettbasert undervisning for alle våre elever. Ta kontakt med kontaktlærer dersom du har spørsmål om dette.

Det er påvist et tilfelle av koronavirussmitte på skolen, og noen er i karantene.

Dersom du har spørsmål eller informasjon kan disse rettes til rektor, se kontaktinformasjon nederst på siden.

Dersom du får påvist korona av lege, ønsker vi at du informerer skolen via kontaktlærer eller avdelingsleder. Grunnen til dette er at skolen da må sette i verk tiltak for å hindre ytterlige tiltak. Vi har taushetsplikt i forhold til hvem det gjelder.

Reglene om fraværsgrensen er også endret ved at du nå kan bruke egenmelding. Det har også kommet retningslinjer som gjelder denne perioden der undervisningen foregår på nett.

Informasjon om egenmelding

Fraværsføring i "koronasituasjonen" (PDF, 111 kB)

Skolehelsetjenesten om koronavirus-utbuddet

Råd som også vil gjelde når skolene starter opp med vanlig virksomhet igjen :

Vi følger utviklingen rundt koronaviruset nøye og anbefaler et ekstra fokus på gode hygienevaner for å forebygge smitte i tiden fremover.

Det er nasjonale helsemyndigheters anbefalinger som hele tiden er førende for de tiltakene vi vurderer ved de videregående skolene i fylket.

Vi oppfordrer elever, medarbeidere og andre som er i kontakt med oss om å være ekstra nøye med hygienetiltak i skolehverdagen og ellers framover.

De viktigste hygienetiltakene for å forebygge smitte er:

• Vask hendene ofte og grundig – særlig når du har vært ute blant folk
  • Bruk papirlommetørkle foran nese og munn når du hoster eller nyser. Kast så papirlommetørkleet. Vask hendene.
  • Bruk albuekroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.
  • Hånddesinfeksjon, altså å sprite hendene, er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig.

Det kan også være klokt å begrense håndhilsing og klemming.

Folkehelseinstituttet gir følgende råd til de som har vært i land eller områder som har fått påvist koronasmitte:

Anbefalingene om karantene har blitt utvidet til å gjelde alle personer som har vært i områder med vedvarende smitte av koronavirus. Det betyr at alle som har vært i områder med vedvarende smitte skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av om de har symptomer eller ikke.

Vi oppfordrer alle om å holde seg oppdatert og følge nasjonale råd og føringer knyttet til situasjonen. Disse finner dere her:

Folkehelseinstituttets anbefalinger

UDs reiseråd