Om selvtesting for elever som er nærkontakter

HurtigtestElever i videregående skole som er nærkontakter skal teste seg selv ved smitte på skolen. Dette er anbefalt fra FHI og er et ledd i gjenåpningen av landet, samtidig som det vil avlaste kommunens teststasjoner.

Dersom smitte ved Bergeland videregående skole vil de elever som er definert som nærkontakter bli kontaktet.

Elevene som er definert som nærkontakter vil da få utlevert testutstyr på skolen, normalt sett klassen rundt smittet elev. Du vil også få informasjon om hvordan hurtigtesten skal tas.

Hurtigtest blir tatt på skolen.

Ved smittetilfeller i helg som påvirker skolen skal testutstyr hentes ved teststasjon 3 i Stavanger mellom kl. 08 – 15 og 19- 21.

Er du vaksinert?

For deg med en dose: følg prosedyre med hurtigtesting

For deg med to vaksinedoser: Hurtigtesting gjelder ikke deg

Dette testregimet gjelder ikke for personer som har gjennomgått covid19 siste 6 måneder

Se opplæringsvideo og bruksanvisning for hvordan en tar hurtigtest:

Video: https://youtu.be/LDusIOf3Zo0

Bruksanvisning: Hurtigtest bruksanvisning (PDF, 368 kB)

Positivt svar på hurtigtest?

Tester du positivt på hurtigtesten skal du gå hjem fra skolen/holde deg hjemme og bestille time for vanlig test ( PCR – Test).

Du må holde seg isolert og hustandsmedlemmer må være i karantene.

Dersom du får symptomer skal du som før teste deg med vanlig test ( PCR – Test) Denne testen booker du selv i kommunens testsystem.