Gjeldene kornaregler

Disse rådene gjelder nå:


Vask hendene ofte, ha god hostehygiene og hold deg hjemme hvis du føler deg syk!

 

Bruk spritdispenserne som henger rundt på skolen. Det er tilgjengelig papir og såpevann til vask av pulter i alle rom. Dette kan brukes dersom du ønsker det.

 

Føler du deg litt syk? Har du feber, hoste, sår hals og nedsatt allmenntilstand?

Bli hjemme fra skolen.

 

Ta hurtigtest eller en PCR-test. Du kan gå tilbake på skolen når du føler deg frisk og testen

er negativ. 

Dersom hurtigtesten er positiv må du bestille vanlig PCR-test i den kommunen du bor i.

 

Hvilke hurtigtester kan jeg bruke og hvor får jeg tak i dem?

Du kan bruke alle hurtigtester som er CE-merket. Du kan enten kjøpe hurtigtester på apotek/butikk eller få hurtigtester som deles ut av Stavanger kommune ved teststasjonen 3 ved Stavanger Forum.

 

Isolasjon:
Hvis du har fått påvist smitte skal du fortsatt gå i isolasjon. Hold deg hjemme i 5 døgn etter symptomdebut. Du må være feberfri i 24 timer uten bruk av febernedsettende tabletter før du kommer tilbake til skolen.

 

Smittesporing:
Smittesporerne i kommunen tar nå kun kontakt med nærkontakter til smittede som bor i samme husstand eller er tilsvarende nære (for eksempel en kjæreste eller en man har vært på hyttetur med). Du som har fått påvist smitte må varsle andre nærkontakter og oppfordre dem til å teste seg.

Karantene:
De som bor i samme husstand som, eller er tilsvarende nær, en smittet person, må gå i karantene hvis de ikke er fullvaksinerte. Er de fullvaksinerte slipper de karantene.

Øvrige nærkontakter som ikke tilhører samme husstand som den smittede bør ta en test så raskt som mulig etter beskjed om mulig eksponering for smitte.
 

For mer info:

https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/korona--normal-hverdag-med-okt-beredskap/

 

https://www.stavanger.kommune.no/helse-og-omsorg/informasjon-om-koronavirus/snufserad-fra-smittevernkontoret/

Til toppen