Referat fra møte i Pensjonistforeningen 06.11.2014

Møte i Pensjonistforeningen Bergeland vgs

 

11 pensjonister + en ektefelle møtte fram. Skolen spanderte rundstykker og tebrød, samt kaffe/te laget og servert av kantinen.

Mons A. Grøsvik hadde lysbildeforedrag om selbåten «Wyvern». Han fortalte om betydningen av navnet «Wyvern» som er gammelt og knyttet til en ondsinnet og fryktinngytende flyvende drake fra de engelske eventyrenes verden. I norsk folketro er dette uhyret kjent under navnet lindormen.

Båten er tegnet av den berømte båtbyggeren Colin Archer fra Larvik. Den er bygget av Thor Martin Jensen på Porsgrund Baadbyggeri og ble levert i 1896.

Båten er 60 fot lang. Det var den engelske trelasthandleren Frederick Croft som bodde på Stathelle som bestilte dette lystfraktøyet og som seilte i en årrekke langs Sørlandskysten og over Nordsjøen til Crofts hjemby Hull der han også drev forretningsvirksomhet. Båten hadde behov for et mannskap på minst 4-5 menn når den gikk i Nordsjøseilas.

«Wyvern» fikk fra 1909 tysk eier og etter 1. verdenskrig flere norske eiere. Båten fikk navnet «Havfruen 111» som den beholdt til 1970-tallet. Den ble nærmest legendarisk da Anne og Terrence Carr krysset Atlanterhavet 12 ganger og bodde om bord i 27 år fra 1947.De var også på jordomseiling i slutten av 50-årene. Båten ble veldig populær og var med både i bøker og i film.

På slutten av 70-tallet ble båten funnet i dårlig forfatning på Ibiza og den den ble ført tilbake til Norge. Nå gjennomgikk den en omfattende restaurering og ble i 1984 overlevert til Stavanger Sjøfartsmuseum av H.K.H. kronprins Harald. Det var en gave fra norsk oljeindustri. Den ble da et nasjonalt kulturminne. Den har deltatt i en rekke nasjonale og internasjonal regattaer og seilbåtmønstringer. Den har vunnet både sin klasse og sammenlagt i regattaetapper i Tall Ships Races.

Mens den deltok i Tall Ships Race, den 11.juli 2013 tok «Wyvern « inn vann og sank mellom Øland og Gotland i svensk farvann. Besetningen på 10 ble reddet,

men dessverre omkom en person fra den hollandske Skonnerten «Wylde Swan» i et forsøk på å redde båten.

«Wyvern» ble hevet og satt på sjøen ved Strandkaien 14.august 2013. Derfra gikk den for egen maskin til slipp på Hundvåg. Den gikk også for egen maskin til Danmark 12.januar 2014 for å restaureres. Ferdig restaurert kom den tilbake til

Stavanger 11. juli 2014. Restaureringen kom på NOK 4 mill.

Marta Hammersland